Elke content, dus

Knap hoe je die brij van woorden hebt weten te vertalen naar een stuk met een mooie en waarheidsgetrouwe inhoud.”

Dat liet iemand die ik had geïnterviewd mij spontaan weten. Deze reactie krijg ik gelukkig ontzettend vaak van mensen. Orde scheppen in chaos, een woordenbrij structureren tot een goedlopend verhaal dat prettig en interessant is om te lezen. Dat is wat ik graag doe en goed kan. Daarbij is mijn credo: in ieder mens en achter elke gebeurtenis zit een goed verhaal. Niets leukers voor mij dan dat verhaal zo aantrekkelijk mogelijk te vertellen.

Mijn schrijfopdrachten variëren enorm. Van een diepte-interview voor een relatiemagazine tot een prikkelende post op LinkedIn. Van een sociaal jaarverslag voor een bedrijf tot een bestuurdersblog op een website. Elke content, dus.

Enkele organisaties waarvoor ik teksten schrijf of heb geschreven:

Ik schrijf al jaren voor Sanquin Bloedvoorziening, een prachtige en complexe organisatie met veel mooie verhalen. Ik verzorg onder meer de tekst van hun jaarverslag: jaarverslagsanquin.nl

Mocht je trouwens bloeddonor willen worden: https://www.sanquin.nl/bloed-geven/

Ook voor Dunamare Onderwijsgroep mag ik al een paar jaar het jaarverslag verzorgen. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen voor hun website en nieuwbrieven.

Voor NWO mag ik bijdragen leveren aan hun interessante magazine Onderzoek.

Sinds ik voor Nederland Schoon schrijf, in opdracht van PR- en contentmarketingbureau Mediatic, ben ik me een stuk bewuster van zwerfafval in mijn omgeving. Helemaal sinds ik een hond heb en daardoor veel meer buiten wandel. Hoeveel troep zij wel niet weet op te sporen …

Duurzaamheid is overigens ook een thema waar ik graag over schrijf. Bijvoorbeeld voor de gemeente Amstelveen. Ik lever regelmatig content voor hun nieuwsbrieven en websitepagina’s over dit thema. Zo ontdekte ik dat het NK Tegelwippen bestaat :-).

Nieuwste ster aan mijn firmament van opdrachtgevers is Janssen de Jong Groep: een groep van 32 bouwbedrijven die in de hele vastgoedcyclus actief zijn. Ontzettend leuk om deze voor mij nieuwe wereld te ontdekken. Ik leerde ook een nieuw begrip: het ‘oogsten’ van gebouwen. Daarbij wordt een oud gebouw niet meer gesloopt, maar worden nog bruikbare materialen eruit gehaald – geoogst – en opnieuw gebruikt in nieuwbouw. Urban mining noemen ze deze business, die onze circulaire toekomst gaat zijn.